Administrar

Sílvia Cano: "Apunts sobre la prostitució"

BlogSocialistes | 19 Juny, 2008 07:47

Un altre repte que s’hauria d’abordar durant aquesta legislatura i és de vital importància està relacionant amb el tema de la prostitució, mercat que genera a Espanya guanys de més de 50 milions d’euros diaris i que representa a nivell global entre 5 i 7 bilions de dòlars anuals, més que la suma global de totes les despeses militars. El fenomen de la prostitució té un fort component de gènere, ja que més del 99 % dels compradors habituals són homes.

Segons l'informe de la ponència sobre la prostitució en el nostre país, elaborat per la comissió mixta del Govern, aprovada en la sessió de la ponència del 13 de març de 2007, el 6% de la població espanyola és consumidora habitual de prostitució, essent Balears la comunitat autònoma amb més consum.

La prostitució s’ha d’analitzar des de 3 elements que s’interrelacionen a nivell global: els proxenetes, els clients i les prostitutes. Hi ha una estreta relació entre el tràfic il·legal de persones i aquesta la prostitució. Almenys 100.000 dones i nines entren cada any als països de la Unió Europea com a víctimes de tracte amb fins d'explotació sexual. A Europa quasi 500.000 dones treballen il·legalment en la anomenada “indústria del sexe”, procedents de països pobres. (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS