Administrar

Joan Jaume: "Un dia trist per Llucmajor"

BlogSocialistes | 18 Novembre, 2008 11:32

En el dia d'ahir, 17 de novembre, es va fer pública la sentència del judici pel anomenat "cas Rabasco". http://dbalears.cat/uploads/arxiu/altres/Sentencia_Llucmajor.pdf.

En aquests moments de responsabilitat el Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Llucmajor fa les següents consideracions d'urgència:

1a.) La dimissió de Lluc Tomàs ha de fer-se, com pertoca, en sessió plenària extraordinària de l'Ajuntament de Llucmajor; així idò reclamem, amb tota fermesa, la convocatòria imminent, o en tot cas en el més curt termini de temps possible, del Ple de l'Ajuntament per fer efectiva la dimissió del batle Lluc Tomàs i procedir al imperatiu relleu en la presidència de la nostra primera institució democràtica.


2a.) Reclamem l'extinció del pacte PP - ASI en la majoria de govern del nostre Ajuntament tota vegada que ha quedat demostrat que aquest no és altra cosa que la cobertura política a redós de la que s'armà i emparà una trama delictiva.


3a.) Amb tota la força dels nostres votants i també en el nom de tots els llucmajorers que volen anar pel món amb el cap ben alt, reclamem que en el Ple extraordinari que s'ha de convocar, s'aprovi per unanimitat una moció amb la que s'exigeixi legalment el rescabalament dels fons públics que pertanyen a tot Llucmajor (681.450'76¬).

4a.) Com ha reiterat en diverses sessions plenàries, el Grup Municipal Socialista presentarà una moció per tal que es dugui a terme una auditoria comptable externa de la situació econòmica de la nostra primera institució.

Joan Jaume
Portaveu del Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Llucmajor

Bàrbara Bibiloni: "Per què li fugen tots a Rosa Puig?"

BlogSocialistes | 11 Novembre, 2008 15:23

La flamant ex Consellera de Presidència i Esports del Govern de Matas, Rosa Puig, darrerament espanta a tots els regidors que té al costat. En el darrer mes, han dimitit els quatre regidors que, juntament amb ella mateixa, completen els cinc que va obtenir el PP a l’Ajuntament d’Algaida.

Les persones que han presentat la dimissió ho han fet, segons ells, per problemes personals o professionals, però el que no es pot amagar són els problemes interns que viuen els populars a Algaida des de fa temps.

Així doncs, del cinc regidors que sortiren de les eleccions municipals de 2007, només queda Rosa Puig, els quatre restants no han volgut continuar al costat de la consellera del Consell de Mallorca i ex assessora de l’Ajuntament calvianer de Carlos Delgado.

Tal vegada el que passa és que la gent que fins ara ocupava les regidories s’ha donat compte de que una persona que ha ocupat una conselleria del govern més corrupte de la història de les Illes Balears no és bona companyia.

Ja només falta que vulguin dir que es tracta d’una renovació, quan tots els regidors que han dimitit eren nous excepte Rosa Puig, i els que ara entren fa molt de temps que ja ho eren. Si realment volguessin ser un partit seriós que aposta per la renovació qui dimitiria seria Rosa Puig, a veure si així els altres regidors durarien un poc més.

Bàrbara Bibiloni
Gerent de la Federació dels Socialistes de Mallorca.

Cosme Bonet: "EL canvi. De Wilson a Obama"

BlogSocialistes | 10 Novembre, 2008 14:11

Per la gent de progrés la recent victòria electoral de Barack Obama és un motiu d’esperança, d’esperança en que moltes coses a nivell internacional poden canviar, per començar aquesta política agressiva (“preventiva” deien ells) dels falcons de Bush serà canviada.

No és poca cosa, la història ens mostra com els presidents demòcrates dels EEUU que s’han implicat en la política internacional al llarg del segle XX, com Wodrow Wilson, Franklin D. Roosvelt o fins i tot Bill Clinton, han impulsat mecanismes multilaterals de gestió de conflictes, sempre des del debat i no des de la confrontació.

La Societat de Nacions o l’ONU van néixer impulsats per alguns d’aquests Presidents històrics. Confiam que Obama seguirà aquest model històric de la política esterior demòcrata i deixarà en l’oblit una altra forma de fer política, la de Bush, fonamentada en la prepotència, l’agressivitat i la marginació dels òrgans internacionals de resolució de conflictes.

Sens dubte per Europa, i per la pau mundial, el nou model d’Obama ens fa estar més esperançats.

Cosme Bonet
Vicesecretari General de la Federació dels Socialistes de Mallorca.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS