Administrar

Sílvia Cano: "Una reflexió sobre l’avortament"

BlogSocialistes | 12 Juny, 2008 09:39

Un dels primers reptes que penso que s’hauria d’abordar d’una manera valent durant aquesta legislatura és la reforma de la llei de l’avortament, llei que ara per ara provoca una gran inseguretat jurídica tant per les dones com pels professionals sanitaris que desenvolupen aquestes pràctiques.

Haurem de tenir la capacitat d’aconseguir el màxim consens per tal d’ampliar els supòsits que permeten a les dones interrompre de manera voluntària l'embaràs, així com garantir que a través de la xarxa pública hi hagi un nombre adequat de professionals mèdics que puguin garantir aquest dret basat en la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos.No es pot tornar permetre ofensives antiavortistes orquestrades per fonamentalismes religiosos aliats amb la dreta del nostre país que varen provocar la persecució de moltes dones, violant la seva intimitat i confidencialitat.

La llei 9/1985 que va despenalitzar l’avortament sota determinats supòsits ha funcionat durant 23 anys, amb llacunes i desigualtats de criteris en quant a la seva aplicació. Estam en un moment en què la societat espanyola, i en especial les dones, exigim que s’ampliïn aquests supòsits sobre la base de la lliure decisió de les dones a avortar. Actualment els 3 supòsits per avortar legalment són: greu perill físic o psíquic per la vida de la mare (no hi ha límit de temps), embaràs per violació (fins 12 setmanes) i malformacions físiques o psíquiques del fetus (fins la setmana 22).

Aquests supòsits no contemplen en cap moment la llibertat ni els drets de les dones, i és evident que suposa a la vegada una qüestió fonamental de salut pública tal i com va resoldre el Parlament Europeu l’any 2002.

Aplaudeixo la iniciativa del Ministre Bernat Soria sobre la creació d’un grup de persones expertes per debatre la possible reforma de la llei de l’avortament, amb l’aprovació d’una primera mesura com és un decret que garanteixi la confidencialitat i intimitat del procés, la qualitat de la prestació i la seguretat jurídica dels professionals sanitaris.

Esper que aquest grup sigui el preludi d’una reflexió seriosa, responsable i consensuada de la posterior ampliació d’aquesta llei, tan demandada per la societat civil i pels col·lectius feministes i que garanteixi d’una vegada per totes el dret i la llibertat de les dones.

Sílvia Cano Juan
Consellera Electa del Consell de Mallorca

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS