Administrar

Jaume Carbonero: "S’aprova el projecte de Llei de barris"

BlogSocialistes | 17 Octubre, 2008 13:03

 

Jaume Carbonero

 

Quan parlam de Llei de Barris ho feim d'una d'aquelles mesures que ens diferencien com a socialistes: la seva principal funció és la de garantir la igualtat d'oportunitats de tots i totes de gaudir d'un habitatge en bones condicions i d'un entorn òptim.

El Consell de Govern ha aprovat el projecte de “Llei de rehabilitació i millora del barris dels municipis de les Illes Balears” que hem elevat aquest divendres dia 17 d’octubre a Consell de Govern.

L’objectiu principal del projecte és la rehabilitació i millora dels pobles i dels barris de les nostres ciutats i municipis. I això ho volem fer mitjançant la promoció i l’execució de mesures que comportin una regeneració social, econòmica, urbanística, arquitectònica, d’habitatge i de sostenibilitat.

I ho farem de la ma dels ajuntaments, els quals són destinataris de les ajudes.

La nostra voluntat és contribuir amb totes aquestes accions en el benestar dels ciutadans i de les ciutadanes que hi visquin a les zones d’actuació.

Aquestes són accions prioritàries pels socialistes. De fet, durant l’any 2008, des del Govern hem convocat una línia d’ajudes per rehabilitació de barris, per a la qual s’han destinat 12,5 milions d’euros i es financen 26 projectes a 25 municipis de les Illes.

Gràcies a aquestes ajudes que s’han donat enguany, hem pogut generar una inversió de 22,25 milions d’euros.

Sis són els principis inspiradors de la llei que ara comença la seva tramitació parlamentària: la promoció de la rehabilitació i la millora de l’espai; afavorir la cohesió, la igualtat i el benestar social dels barris; fomentar la dinamització econòmica i social dels barris; estimular accions per millorar la situació ambiental i la sosteniblitat dels teixits urbans; impulsar l’acció coordinada entre l’Administració de la CAIB i els ajuntaments; així com promoure accions integrades per a la millora física, social, econòmica i ambiental dels barris. Tot plegat parlam d'un seguit de mesures que posen de manifest els valors que sempre ha defensat el PSIB-PSOE.

Actuarem als barris allà on es detecti alguna d’aquestes quatre situacions: un procés de degradació; un problema demogràfic; problemes econòmics o socials especialment greus; o una persistència de dèficits socials i urbans importants i un problema de desenvolupament social del barri.

La Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques finançarà com a mínim el 40% i com a màxim el 80% del pressupost global del projecte. A més, les ajudes d’aquesta llei seran compatibles amb altres ajudes procedents d’altres fons públics o privats.

En definitiva, aquest projecte neix amb la voluntat d’actuar no tan sols en la part física dels nostre entorn urbà, també en la regeneració social dels barris de les Illes.

L’objectiu no és altre que actuar per incrementar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de les Illes. I, per altra banda, incentivar el sector de la construcció mitjançant tasques que generen inversions i, a més, no consumeixen territori.

 

Jaume Carbonero

Conseller d'Habitatge i Obres Públiques del Govern de les Illes Balears

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS