Administrar

Virgili Moreno: "La incompetència del PP en el mercat cobert d'Inca"

BlogSocialistes | 28 Octubre, 2008 10:46

La situació del Mercat Cobert és una història de no acabar, ja que, desprès de més tres anys d’obres estam pitjor que quan començàrem. És inexplicable el que estam vivint, dia darrera dia, en torn a l’obra que havia de ser l’emblema de la gestió del PP a la nostra ciutat. El que quedarà per a la història és la nefasta gestió d’un equip de govern del PP que és incapaç de donar una solució definitiva a una problemàtica que ha traspassat tots els límits.

Ens hem de remuntar a l’any 2004, quan l’actual batle, el Sr. Pere Rotger, va anunciar, amb bombo i plateret, que aquesta obra faraònica no costaria al poble d’Inca ni un sol cèntim. Va explicar els seus fantàstics plans econòmics per finançar una obra que hauria de marcar el seu pas per la batlia de l’Ajuntament d’Inca. Hem dit “plans econòmics fantàstics”, i mai millor dit, donat que el finançament d’aquesta obra comença a ser una fantasia d’un batle, que un dia va somniar que en “regalat” encara viu.

Només uns mesos desprès l’empresa adjudicatària de les obres va reclamar a l’Ajuntament 800.000€ per una errada en el recàlcul de l’estructura de l’obra, i el PP va accedir a les seves peticions; tot això, desprès de més de dos mesos d’inactivitat des de la pomposa fotografia dels responsables polítics del PP amb la palera, iniciant els enderrocs de l’antic edifici.

L’any 2005, any en què es va aprovar inicialment l’adaptació del PGOU d’Inca al Pla Territorial de Mallorca, en la qual no apareix cap inclusió de modificació d’alineacions del carrer del Born.

L’any 2006 es caracteritza per les obres del forjat i estructura del futur edifici i aparcaments, i quan ja es preveu que els terminis pactats entre l’equip de govern del PP i l’empresa no es compliran. El PSOE va presentar diverses propostes per aplicar les penalitzacions del plec de condicions, a raó de 3.770 € diaris, és a dir, davant l’incompliment de l’empresa, aplicar les penalitzacions que estipula el contracte d’obra pública que actualment ja superen els 2.500.000,- milions d’euros.

El batle i els seus dos tinents de batle, senyors Seguí i Torres varen manifestar que fins que no acabassin les obres no s’estudiaria la possibilitat de sancionar l’empresa. Aleshores l’Ajuntament mantenia una situació dominant sobre l’empresa, donat que les obres no arribaven al 40% de l’execució total.

L’any 2007, any electoral, és quan es confirma el gran retràs de les obres, i es reflecteixen els grans problemes que aquestes ocasionen als veïnats i comerciants de la zona.

El PSOE presenta diverses propostes per pal·liar aquests efectes negatius sobre la població i la zona comercial per excel·lència de la ciutat, provocats per una total falta de control i planificació de l’administració local i el PP no accepta l’ajuda de l’oposició; la situació s’agreuja degut al passotisme de l’equip de govern.

Però curiosament, va ser just un mes desprès de les eleccions que s’aixecaren els murs del voltant del recinte del Mercat Cobert. És quan podem observar una de les actuacions urbanístiques més nefastes del període Rotger-Seguí, s’envaeixen tres metres del carrer del Born, actuació no prevista al projecte guanyador del concurs d’idees i una clara incoherència política quan a la resta de nous urbanitzables de la ciutat s’opta per fer els carrers més amples.

Davant aquesta irregularitat manifesta, que si l’hagués fet qualsevol ciutadà, el regidor d’urbanisme hauria actuat, l’equip de govern del PP s’exculpa amb els tècnics i a més diu que l’Ajuntament és el que té les competències d’alineacions de carrers.

Aquest nou incompliment de les regles urbanístiques d’Inca demostra el tarannà d’un Partit Popular, que amb la seva legítima majoria absoluta, es considera per damunt del be i del mal, perdent qualsevol legitimitat moral davant els ciutadans.

Fent cas omís als requeriments del Consell de Mallorca, el batle Pere Rotger diu que no atura les obres sinó és per ordre judicial, vist la rebel·lia política del PP, la Comissió Insular d’Urbanisme decideix interposar un contenciós contra l’Ajuntament d’Inca per la seva actuació il·legal. En resposta a això el PP d’Inca interposa un contrarecurs administratiu al Consell, però continuen sense solventar la problemàtica.

Actualment estam en què després de més de sis mesos d’obres tècnicament aturades per l’empresa adjudicatària, aquesta reclama 3,5 milions d’euros d’obres extres que s’han realitzat amb el consentiment de l’equip de govern del PP; evidentment uns no volen pagar i els altres volen cobrar. No sabem què negocien, ni en quins termes, però duem més d’un mes i encara no hem tret res en clar, bé si una cosa, que l’obra fantàstica del Sr. Rotger s’ha convertit en un malson per a molts de comerciants i veïnats de la zona.

Ara perilla la subvenció del Govern Balear de 2’5 milions d’euros, per no complir amb els terminis establerts mitjançant conveni signat durant la passada legislatura, clar, quatre anys era una bona data per acabar les obres i per poder fer efectiva la subvenció. Ara veiem que la falta de planificació i de control d’un equip de govern del PP, desgastat i sense rumb, no pot fer pagar una vegada més a tots els ciutadans, la seva incompetència. Des del PSOE inquer ens hem ofert una vegada més al PP, per poder, conjuntament amb tots els partits, trobar una solució a una problemàtica que pot marcar el futur més immediat de la nostra ciutat.

Virgili Moreno
Regidor Socialista d'Inca

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS