Administrar

Pilar Sansó "Notícies no tant negatives"

BlogSocialistes | 03 Febrer, 2009 13:39

Fa bastant de temps que als mitjans de comunicació es llegeixen i veuen l un seguit de notícies més bé negatives que positives. Es llegeix com companyies aèries tanquen, entitats financeres quebren, els temporals d’aigua, neu i vent que destrueixen zones i col·lapsen aeroports i carreters... però aquests darrers dies he trobat algunes notícies que m’han donat esperança i optimista per un futur immediat.

D’aquestes en comentaré algunes:

  • La victòria de diumenge de Rafel Nadal, a l’Open d’Austràlia, va demostrar la grandesa d’aquest esportista mallorquí. La seva elegància i esforç físic són motius de felicitacions tan per a ell com per tots els mallorquins i mallorquines. Ja que fa uns mesos el Govern de les Illes Balears va signar un contracte amb en Rafel Nadal per promocionar turísticament les nostres Illes i, a pesar que va ser una actuació no del tot compartida per molts de ciutadans donat l’elevat import de la campanya, ara, amb aquesta nova victòria, es demostra que ha estat un encert i que, a part del cost que suposa l’efecte final ens aportarà beneficis. Dic això perquè, just un dia desprès del partit, les principals cadenes de televisió tan nacionals com europees estan interessad7es en comprar aquest espot. Això demostra també que si guanya en Rafel Nadal, hi guanyam tots.

  • Per una altra part, m’ha alegrat veure com el president de la Cambra de Comerç de Mallorca i la consellera de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears, han presentat el Pla Impulsa 2009, que possibilita a empreses de la indústria turística (hotels i establiments d’allotjament, serveis aeroportuaris, oci, animació, etc.) i auxiliar turística (disseny i decoració, mobiliari d’hotel, tecnologia, maquinària hotelera, software de gestió i reserves, etc.) dinamitzar la sortida a l’estranger.

  • També és positiu pel sector turístic de les nostres Illes i per l’ocupació, els crèdits finançats pel Pla Renove de Turisme de l’Estat, que, junt amb el Decret Llei de mesures urgents per a l’impuls de la inversió a les Illes Balears, permetrà agilitzar els tràmits administratius i facilitar als empresaris presentar projectes i poder obtenir major benefici d’aquestes ajudes.

  • Segons un estudi de la Conferència de Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD), el flux d’inversions estrangeres a Espanya ha augmentat un 7,3% l’any 2008. Això fa que Espanya ocupi el tercer lloc, pujant-ne un respecte el 2007. A més, se situa en el sisè lloc del món més atractiu pels inversors estrangers. La majoria de les iniciatives es van destinar a sectors d’alt valor afegit basats en la innovació, la societat del coneixement, la R+D+I i les energies renovables.

Llegint aquestes notícies crec que s’estan prenent les mesures correctes per activar l’economia ja que es centren en sectors claus com a motor d’aquesta reactivació: turisme (amb totes les seves variants), I+D+I, Innovació i NNTT, i Energies Renovables. Tan debò aquest sectors siguin capaços de posar en funcionament el sistema productiu tradicional, sense especulacions i alhora, junt amb les administracions, es puguin reactivar altres sectors industrials i comercials.

Pot ser aquestes mesures no siguin suficients per solucionar tots els problemes que s’estan donant arreu del món, però si que són un estímul econòmic per a diferents sectors, que han de començar a crear llocs de treball o, almenys, no destruir-ne. A més, donen confiança a la ciutadania, tan necessari en aquests moments.

Tan debò, aviat, la majoria de notícies que surtin als mitjans de comunicació estiguin en aquesta línia. Segur que les administracions, els sindicats i l’empresariat estaran a l’alçada de les circumstàncies.

 

Pilar Sansó,

Secretària d'Economia, Innovació i Ocupació dels Socialistes de Mallorca


Comentaris

  1. ben fet

    benintencionat. a vegades cal una nota de seny benintencionat - seny femení, sol ser-ho - entre tanta foscor...

    Bernat Jofre i Bonet | 06/02/2009, 07:40
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS