Administrar

Miquel Ramon "El posicionament socialista en el Debat de Política General del Consell de Mallorca"

BlogSocialistes | 16 Febrer, 2009 15:30

El posicionament socialista en el Debat de Política General del Consell de Mallorca El paper del Grup de Consellers Socialistes, com principal força política d’un Govern Plural, va en dues direccions. Per una part analitzar que l’actuació del executiu no surti del programa electoral pactat i, per altre, fer una reflexió política d’aquest darrer any.

Respecte als quatre grans eixos del programa electoral:

1) En Polítiques Socials, els socialistes hem cap girat la situació que ens vàrem trobar. El pressupost ha augmentat 46%, hi hagut una millora substancial de la gestió i de les infrastructures i equipaments. Professionalitat, eficiència, estratègia, millora de processos, informatització, Plans Municipals de Serveis Socials, vertaderes polítiques d’infància i igualtat, no són només paraules sinó fets. Fets que ja s’han produït aquest darrer any i també objectius i accions que s’estan duent a terme a l’actualitat. Aquest és una prioritat pels socialistes que hem de seguir reforçant.

2) En defensa del territori i medi ambient, també s’han fet avanços importants. Alguns d’ells i que volem destacar han estat la protecció de Es Guix, la creació de l’Agència de Disciplina Urbanística, on els socialistes hem estat molt coherents, ho vàrem recolzar des del principi, no hem fet partidisme, i tenim un criteri clar com a Partit (altres partits no pot dir el mateix) o el projecte “Serra de Tramuntana Paisatge Cultural” amb motiu de la proposició de la Serra de Tramuntana com a candidatura a la declaració de Patrimoni Mundial per part de la UNESCO.

3) La modernització i transparència del Consell de Mallorca és un repte clau pel futur immediat i aquest any 2009 ha de ser l’estrella de les actuacions realitzades. Des del Grup Socialista prioritzarem les inversions amb modernització i noves tecnologies que el Consell ha de realitzar, és un dels sectors econòmics estratègics.

4) El municipalisme s’ha convertit amb una opció transversal i prioritaria a gaire bé tots els departaments del executiu. Mai el Consell havia estat tan prop dels ajuntaments mallorquins. Ho constata el fet la consolidació de l’Assemblea de Batlles i Batllesses. En conclusió, i pel que fa referència al compliment del programa socialista, dins aquest marc del Pacte de Govern, satisfacció i bona nota és el que posem al Executiu des d’aquest Grup de Consellers.

En referència a l’anàlisi de la situació política viscuda aquest darrer any a Mallorca, no podem obviar que ha estat monopolitzada per dues coses: Corrupció i Crisi, crisi i corrupció.

De la corrupció no cal parlar-ne gaire, la millor noticia al respecte és que els casos, al manco alguns d’ells, ja estan en mans de la justícia, que estem segurs farà bé la seva feina.Nosaltres entenem que l’antídot en front de la corrupció i també la crisi, ha de ser la confiança.

Per governar o realitzar qualsevol tipus d’activitat és imprescindible tenir confiança amb un mateix, tenir plena confiança amb qui t’envolta, amb el teu equip i tenir confiança amb la gent. Això de “no posar la mà al foc pels teus”, que hem sentit dir a varis dirigents polítics en públic i en privat, genera precisament desconfiança. No pots demanar confiança si tu i els teus, no transmeteu confiança. La realitat és que Francina Armengol i el seu govern transmeten aquesta confiança a la ciutadania.

Per altre part, davant aquesta crisi global, estructural i que requereix d’un canvi de model econòmic, estem convençuts que l’únic partit polític que pot liderar tots els canvis necessaris per fer una Mallorca més sostenible és el Partit Socialista, un partit fort, unit i que sempre a defensat l’interès general, lo públic, el que és de tots.

Com poden canviar de model econòmic aquells que són amics i comparteixen gran part dels seus ideals polítics, amb els principals responsables de la crisi?

Pot un lliberal i/o neo-conservador solucionar allò que les seves pròpies ideologies han espanyat?

Ens podem creure a aquells que quan les coses anaven “teòricament bé” deien que l’Administració Pública no havia d’intervenir, i ara tot el contrari, que ha de sortir a l’auxili de tothom?

Encara recordem quan un alt càrrec de la dreta mallorquina va dir: “lo que és comú és de ningú” expressant un profund menyspreu cap a la intervenció de les institucions públiques. Els mateixos demanen ara que l’Estat intervingui.

La solució de privatitzar els guanys i socialitzar les pèrdues, és una presa de pel que els socialistes no hem de consentir.

És per tot plegat que estem convençuts que som la força política amb mes arguments, amb mes capacitat, amb principis i valors vàlids per fer front a la situació econòmica actual i per canviar el model de desenvolupament existent per un nou model més sostenible. Sempre des del consens, del pacte, i del diàleg hem de prendre les decisions i dur a terme les accions que vagin en la direcció de canviar el fons i les formes de fer política a la nostra terra, de posar rumb cap un nou model econòmic, amb un únic objectiu: “el bé comú”. L’actual Consell ho està fent, aquest any i mig ho ha demostrat, hi ha de seguir per aquest camí.

Miquel Ramon, Portaveu Grup Socialista del Consell de Mallorca

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS