Administrar

Cristina Moreno: "Pels i les socialistes, el projecte del tramvia es troba dins un concepte de mobilitat sostenible i és clau pel model territorial d'Illa i de Ciutat que volem"

BlogSocialistes | 02 Desembre, 2010 18:33

El projecte del tramvia ha estat defensat pel nostre partit i per altres, entre ells el PP i UM al llarg de la darrera dècada. Però és ara que es disposa del compromís del Ministeri de Foment, -Ministeri del qual també hem aconseguit els recursos necessaris per altres projectes-, que podem donar sortida a un mitjà de transport públic que satisfà les necessitats de mobilitat de la zona, que és adequat per la població tant fixa com a flotant de la badia, i que atén a les recomanacions del experts, - no com altres projectes del PP, que ni atenien a la quantitat de passatgers i que varen costar quatre vegades més que un tramvia i el seu manteniment és sis vegades més alt-, i que sobre tot és una opció que està essent comunicada, dialogada i plantejada comptant amb tots els agents implicats. (Vull recordar que ningú sabia que es faria un metro, era un secret i que en aquest moment cap associació, ni partit polític , excepte el PP, es nega de forma rotunda a aquest projecte).

Aquesta primera fase d'exposició pública té com a finalitat l'obertura a diferents alternatives i traçats per garantir que la major part de la ciutadania es trobi a gust amb el resultat final; un resultat que el Partit Popular ha oblidat que era fruit del consens i que forma part del Pla Director de Transports.

En aquest sentit, vull recordar que al Programa al Consell de Mallorca del 2007 ja ens vàrem comprometre a :

· Apostar per un transport públic eficient i segur.

· Transformar a mitjan termini el model actual de mobilitat en un model sostenible i respectuós amb el medi ambient en sintonia amb les polítiques territorials socialistes.

· Millorar l'accessibilitat intermunicipal, incrementar la participació del tramvia com a forma de transport col·lectiu terrestre més segur, més ecològic i més eficient en aquells trajectes amb una demanda suficient que permeti justificar les importants inversions en infrastructures necessàries. Entre les línies que demanaven es trobava la línia del tramvia de la badia de Palma.

 

Des de les diferents institucions s'han pres moltes accions per aconseguir aquest objectiu: · El Govern està electrificant la xarxa ferroviària.

· S'ha implantat un altre model de carreteres.

· A Palma: s'ha augmentat la xarxa d'autobusos i s'ha implantat el carril bici.

· A més, s'ha millorat la xarxa intermunicipal i s'han rebaixat els preus del tickets. o Per exemple, la connexió a Llucmajor costava 3.20 per tornar i 3.20 per tornar i ara s'ha reduït un 30 % el preu del bitllet.

Per tot això, nosaltres no volem que s'aturi el projecte del tramvia, ans al contrari, volem que segueixi el seu camí, un camí que va ser consensuat políticament i que ara el PP (he de dir que encara no sé qui d'ells, per què si analitzam les seves declaracions al llarg dels anys no ens acabam d'aclarir) és el que ara es desmarca del consens.

És el moment de la participació, i tothom que ho vulgui fer, pot presentar les al·legacions que consideren oportunes al projecte. Però la postura del PP, ja no es troba basada en raonament ni amb fets; es basa en mites i prejudicis.

Pas a explicar-los.

Mites i prejudicis que el PP hauria de qüestionar-se:

· "El tramvia impossibilitarà el pas"; NO , el tramvia és un mitjà de transport més accessible per a tothom: persones amb mobilitat reduïda, persones amb cotxets d'infants, bicicletes.

· "No l'agafarà ningú". L'agafaran prop de 2000 passatgers cada hora per sentit.

· "Bastaria amb més autobusos": Els autobusos s'arribarien a concentrar tot provocant un efecte acordió.

· "És lent i arribarem tard": No, és més ràpid que l'autobús i molt més puntual. A més tindrà aturades més a prop. Al metro és cada 1 km i el tramvia és cada 500 m.

· "Bloquejarà l'accés als veïnats": No, no bloqueja cap accés ni als guals, ni a les persones, ni als cotxes. · "No existeix el canvi climàtic": (Vull recordar que l'econegacionisme segueix sent defensat pel Sr. Aznar). És important explicar que el tramvia redueix les emissions de CO2 a 0. Un tramvia evita les emissions de 174 cotxes.

Però com tots els mites , davall hi ha un substrat ideològic que els sustenta i l'alimenta. Aquest substrat es pot resumir en dues idees:

1) "La primera, és que les accions de l'anterior legislatura, liderad pel sr. Matas, són millor que les que fa aquest govern": No, no és millor:

a. Ni un Velòdrom on es podrien haver fet, per exemple, dotze centres de dia.

b. Ni un metro que sortí "rana" davant un tramvia que canviarà el model a Palma.

2) "El segon substrat que alimenta aquests mites és pensar que digui el que digui el sr. Rodríguez per Palma, això és el que s'ha de fer:

a. Perquè el ér Rodríguez es anti-tramvia, anti-carril bici i anti- transport sostenible. Segurament el sr. Rodríguez posa per damunt del millor model per la mobilitat d'aquesta ciutat i dels municipis veïnats, la defensa del seu anti- socialisme.

Aquest, el sr Rodríguez, és el vertader problema de diàleg i consens que té el PP davant el projecte del tramvia.

 

Cristina Moreno Mulet

Consellera del Grup Socialista al Consell de Mallorca.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS