Administrar

Saber escoltar: virtut del bon govern

BlogSocialistes | 14 Febrer, 2011 15:05

Quan van aparéixer els primers afectats pel nou traçat de via connectora la reacció del Partit Socialista va ser fulminant: escoltar els ciutadans, tenir en compte les seves objeccions, cercar els acords possibles per tirar endavant aquest projecte importantíssim. Des del principi del procés, que començà descartant el traçat del Segon Cinturó que havia dissenyat el PP, aquest partit defensà que el Segon Cinturó era una necessitat, i que tanmateix s’hauria de tornar a la seva idea. No ha estat així. La via connectora resultat és una obra que varia substancialment el traçat en tota la part diríem de Ponent, i no només això, s’ha reduït el tamany de la mediada, dels carrils, s’han incrementat mesures com carrils bici, pantalles acústiques, etc.... que han de servir per minimitzar el seu impacte en la mesura d’allò que sigui possible.

Quan han aparegut les primeres protestes, de forma natural, diríem, el GOB s’hi ha sumat, i de forma menys natural però tampoc extranya del tot, el Bloc o els partits de l’antic Bloc, s’han afegit a la demanda de revisar el projecte. També podria semblar lògic que l’oposició, en aquest cas el PP, es sumàs a qui es mobilitzen contra el govern, contra el Consell de Mallorca.

La reacció de l’equip de govern, com dèiem al principi, va ser ràpida, rebent els veïns afectats, la plataforma, inclosa el GOB, desconcertant per la capacitat d’escoltar a alguns. A mi em resulta sorprenent que qualque mitjà de comunicació es sorprengui de la capacitat d’escoltar dels consellers socialistes. Les reunions mantingudes amb els veïns afectats per una obra d’aquesta magnitud, la bona disposició a escoltar-los, i la capacitat, fins i tot, de tenir en compte les seves aportacions per modificar parts del projecte, són virtuts, no defectes, d’un bon govern. Saber escoltar és una d’aquestes virtuts que diferencia els governs de l’esquerra, amb els governs de la dreta que coneixem. Aquest n’és un exemple: mentre que el Govern Matas i la consellera Cabrer, a pesar de la protestes i manifestacions de les plataformes contra el Segon Cinturó, feren com si res, i mantingueren el seu projecte sense canvis, només aturat pel canvi de govern; en el cas del pacte d’esquerres una vegada el projecte ha estat presentat i han aparegut objeccions en alguns dels trams, se’ls ha escoltat. I això, repetesc, és una virtut que no hauria de sorprendre a ningú. Al contrari, hauria de prendre’s com exemple de com s’han de fer les coses. Els ciutadans han de ser escoltats durant tots els anys de la legislatura, i no només un cop cada quatre anys. Saber escoltar és una virtut del bon govern.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS